Coș

0 items in total

Niciun produs în coș.

DSCN0057

Trusoul de botez: care sunt obiectele esențiale pentru bebeluș și preot în timpul slujbei de creștinare

Dacă urmează să fii nașă (dar și dacă ești proaspătă mămică), este bine să știi ce trebuie să conțină un trusou de botez și ce rol are fiecare piesă în cadrul ceremoniei religioase. Prin tradiție, nașa este cea care trebuie să cumpere trusoul pentru botezul bebelușului, setul complet de hăinuțe cu care va fi primenit micuțul după oficierea botezului, precum și cruciulițele, lumânările de botez și, opțional, o mică bijuterie ca dar pentru fin sau fină.

La Atelierele Andini, am pregătit seturi de botez asortate, care cuprind elementele necesare ritualului, cu piese pe care le poți achiziționa și separat, fie de pe site-ul nostru, fie din alte surse. Iată așadar ce trebuie să conțină un trusou de botez:

 • prosop mare pentru bebeluș
 • prosop mai mic pentru preot
 • sticluță pentru mir
 • pânză de mir (crasmă)
 • fașă
 • batistă
 • săpun

Trusou Botez Blog
Cum se folosesc obiectele din setul de botez?

Ca nașă, trebuie nu doar să achiziționezi trusoul bebelușului, ci și să știi dinainte la ce folosește fiecare obiect, pentru că utilizarea acestora face parte din rolul tău și al nașului în timpul slujbei de botez.

 • Prosopul pentru bebeluș. După cum probabil ai dedus deja, vei folosi acest prosop pentru a-l șterge pe proaspătul tău fin la scoaterea din cristelniță, când va fi ud de apa sfântă a botezului.
 • Prosopul pentru preot. Tu sau nașul îi veți oferi preotului un prosop pentru a-și șterge mâinile de apă, atât la spălarea rituală de dinaintea botezului, cât și după ce va scoate copilul din cristelniță.
 • Sticluța pentru mir. Fie că alegi o sticluță pentru mir simplă sau decorată, va trebui să o umpli cu ulei de măsline, care în timpul slujbei va căpăta virtuți sacre și va deveni ulei sfânt, mirul cu care preotul va unge copilul pe frunte, la ochi, la încheieturi și pe spate, conform ritualului religios, înaintea scufundării în cristelniță. Mirul simbolizează bogăția împărăției lui Christos, în care copilul pășește prin actul de creștinare, adică prin botez. După slujbă, vei păstra cu grijă sticluța cu mir pentru a o folosi într-un mod similar a doua zi, la îmbăierea bebelușului.
 • Pânza de mir sau crasma este o bucată de pânză în care urmează să fie înfășat bebelușul după scoaterea din cristelniță. Conform tradiției, crasma este din pânză albă, neprelucrată. În trusourile de la Atelierele Andini am inclus pânză de mir din material moale, care nu irită pielea bebelușului.
 • Fașa se folosește împreună cu pânza de mir pentru înfășarea bebelușului după ce este scos din cristelniță.
 • Batista din setul de botez – este bine să o ai la îndemână pe toată durata slujbei, pentru a șterge bebelușul pe față, la nevoie. Această piesă va rămâne și ea printre amintirile de la botez ale familiei.
 • Săpunul se oferă preotului pentru spălarea rituală a mâinilor de dinaintea scufundării copilului în cristelniță.

 

Alege seturile de botez gata constituite de la Andini: fermecător decorate și personalizabile, devin piese unicat!

Atelierele Andini îți vin în ajutor cu seturi pentru botez gata constituite, asortate, decorate cu diverse teme drăgălașe, personalizate, ce pot fi brodate cu numele copilului, devenind astfel obiecte unicat, amintiri de neprețuit peste timp, nu doar pentru nășici, mămici și bunici, ci și pentru purtătorul lor. Pentru a vedea oferta noastră completă de trusouri de botez, CLICK AICI.

Inspiră-te din colecția noastră de trusouri de botez pentru fetițe (CLICK AICI) și trusouri pentru băieți (CLICK AICI). Vei găsi seturi elegante și rafinate, potrivite pentru o mică prințesă, ca Delicate Queen, Duchess Peach sau White Hope, pentru un prințișor (Little Prince) sau un mic Făt-Frumos (Charming), pentru îngerași de fetițe (Red Angel) sau îngerași de băieței (Blue Angel), ori pentru mici marinari (Blue Anchor sau Barco Azul). Colecția noastră mai cuprinde și alte modele din care să te inspiri sau pe care să le comanzi direct – CLICK AICI pentru a vizualiza toate seturile de botez din colecția Andini.

Un avantaj în plus al trusourilor de botez marca Atelierele Andini este faptul că ambalajul este oferit din partea casei, cadou pentru finul tău. Cutiile au capac transparent, pentru ca oricine să poată admira obiectele frumos aranjate, iar tu să știi că ai totul la îndemână în decursul slujbei. Fiind elegante, practice și rezistente, cutiile se vor dovedi utile pentru a depozita în siguranță, dar la vedere, jucăriile copilului sau alte obiecte.
DSCN0057
Poți crea un set de botez pentru bebeluș după gustul tău, comandând piesele separat și personalizându-le doar pe acelea la care ții în mod special

Dacă dorești, poți alege să cumperi elementele separat, pentru că îți oferim și seturi de botez pentru preot, care conțin sticluță de mir, prosop de mâini și săpun, completând apoi ansamblul cu alte obiecte utile și frumos decorate:

–              Seturi de botez pentru preot – pentru vizualizare CLICK AICI

–              Cutii și cufere pentru trusoul de botez – pentru vizualizare CLICK AICI

 

Ca nașă, trebuie să știi că prin tradiție ești responsabilă de furnizarea elementelor constitutive ale trusoului de botez, a setului complet de hăinuțe pentru finul sau fina ta (CLICK AICI pentru oferta de costumașe, hăinuțe, botoșei, pălărioare, scufițe și diverse alte accesorii vestimentare), dar și a lumânărilor de botez (CLICK AICI pentru a vedea oferta noastră) și a cruciulițelor de botez (CLICK AICI). Opțional, dacă îți face plăcere și vrei să faci o impresie deosebit de frumoasă invitaților și o surpriză minunată familiei, poți alege și câteva elemente de mare efect pentru decorarea cristelniței (descoperă-le dând CLICK AICI) sau pentru ornarea interiorului bisericii (vezi oferta noastră dând CLICK AICI), ori cadouri frumoase pentru fin sau fină (CLICK AICI pentru a vedea sugestiile noastre).

 

Obiectele comandate la Atelierele Andini ajung la timp și în perfectă stare oriunde în lume!

Ne ocupăm cu mare grijă de ambalarea tuturor obiectelor, de expedierea lor la timp și ne asigurăm că sunt transportate în perfectă stare (cu excepția situațiilor de calamitate sau alte probleme majore ce pot apărea din motive ce nu depind de noi sau de furnizorii noștri).

Dacă dorești să afli mai multe despre rolul unei nașe moderne, citește articolul Ce trebuie să cumpere nașa la botez – Extras din jurnalul unei nășici de secol XXI, iar dacă vrei să știi care sunt îndatoririle nașilor ca părinți spirituali ai copilului, citește textul nostru despre Rolul nașilor la botez. În situația în care botezul va fi organizat în străinătate, vei găsi cu siguranță utile sfaturile noastre din articolul Sfaturi pentru românii de peste hotare: cum organizezi un botez ortodox ca la noi în țară.

Pentru orice sugestii sau întrebări suplimentare, îți stăm la dispoziție cu cea mai mare plăcere. Contactează-ne direct sau postează un comentariu!

Trimite articolul către un prieten

Facebook
WhatsApp
Pinterest
Email
Telegram

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Suport la Telefon

0765 600 700

de luni până vineri în intervalul 9 - 18


Am participat la peste 10.000 de evenimente și am făcut fericiți mii de părinți și nășici!

Te ajutăm cu drag în alegerea produselor potrivite pentru evenimentul tău rapid și simplu, direct pe Whatsapp! Completează datele de mai jos și intră chiar acum în contact cu noi!

Ești mămică sau nășică? *Bebelușul este *Data botezului *


Tematica *