Coș

0 items in total

Niciun produs în coș.

Costumas Botez Blue Velvet 33

Când se face botezul? Află care sunt zilele în care nu se fac petreceri de botez

Am mai tratat acest subiect într-un articol precedent (CLICK AICI), dar fiindcă de atunci am mai primit întrebări de la voi, dragii noștri vizitatori, revenim cu precizări suplimentare, după ce am discutat cu trei preoți care au binevoit să ne răspundă cu răbdare la toate întrebările voastre.

La cât timp după nașterea copilului este bine să se facă botezul?

Preoții recomandă ca botezul să se facă oricând după ce trec 40 de zile de la naștere, la 2, 3 sau 4 luni, de preferință nu mai târziu. Cu cât mai repede, cu atât mai bine.

 

Din experiența lor, oamenii bisericii spun că bebelușii cu vârsta de 2 luni sau mai mult tind să plângă mai des și să fie mai agitați în timpul slujbei de creștinare, pe când cei mai mititei sunt de obicei mult mai liniștiți. Explicația este logică: la vârsta de 2 luni copilul devine mai zburdalnic, percepe mai multe culori, tresare la zgomotele din preajmă, iar slujba de botez, cu sunetele amplificate de spațiul bisericii, multitudinea de voci și de culori, blitz-urile aparatelor de fotografiat vor constitui pentru el o serie de senzații cu care nu este obișnuit și îi provoacă agitație.

În ce zile NU se poate face botezul?

Botezul poate fi făcut în absolut orice zi din an. Petrecerea de botez însă, nu poate avea loc în zilele de post sau în anumite zile de sărbători religioase. În zilele de post nu se fac petreceri, deoarece postul trebuie să fie o perioadă de smerenie. Dacă dorești ca după slujba de creștinare să organizezi o petrecere, atunci alege o zi de frupt, cu dezlegare la toate mâncărurile și vă puteți veseli în voie cu toții, mai ales că botezul este în sine motiv de bucurie pentru familie și apropiați.

Perioadele de post și zilele de sărbătoare când NU se fac petreceri de botez:

 • Întâmpinarea Domnului
 • începând din săptămâna cu lăsata secului de carne
 • în Postul Sfintelor Paști
 • în Săptămâna Luminată
 • de Înălțarea Domnului
 • de Rusalii
 • în Postul Sfinților Apostoli Petru și Pavel
 • în Postul Adormirii Maicii Domnului
 • de Adormirea Maicii Domnului
 • de Tăierea capului Sf. Ioan Botezătorul
 • de Nașterea Maicii Domnului
 • de Înălțarea Sfintei Cruci
 • în Postul Nașterii Domnului
 • de la Nașterea Domnului până la Botezul Domnului

Lumânare Botez Tradition 055 (5)Lumânare de botez și Trusou Tradition

În ce zi a săptămânii este cel mai bine să se facă botezul?

Preoții spun că botezul poate fi făcut în orice zi, nu doar din săptămână, ci și din an, dar dacă îi întrebi care ar fi ziua ideală, ei recomandă ca botezul să se facă duminica, după sfânta Liturghie, când slujba de creștinare a bebelușului tău va fi însoțită și de rugăciunile celorlalți credincioși aflați în biserică.

În ce perioadă a anului e mai bine să se facă botezul?

Preoții vă încurajează să programați botezul în orice zi din an, în orice sezon. Dacă doriți ca după slujbă să organizați petrecerea de botez, atunci va trebui însă să alegeți o zi de frupt, cu dezlegare la toate mâncărurile.

Unii părinți evită să facă botezul pe durata iernii, temându-se ca bebelușul să nu răcească. Preoții vă asigură că nimic rău nu i se va întâmpla copilului din cauza slujbei de botez, care se desfășoară sub semnul ocrotirii divine, iar simplul fapt că vă temeți de așa ceva, denotă lipsă de credință în Dumnezeu. Dincolo de aceste aspecte, gândește-te că bebelușul nu va sta complet dezbrăcat decât câteva clipe, că scufundarea în cristelniță se face în apă cu o temperatură rezonabilă, iar preotul va avea grijă ca totul să se desfășoare cât mai bine pentru copilaș și toți cei prezenți.

Dacă faceți botezul pe vreme de iarnă, trebuie doar să puneți la îndemână din timp prosoapele pentru bebeluș și preot din trusoul de botez (CLICK AICI), să aveți o păturică mai călduroasă (CLICK AICI) și să alegeți hăinuțe de botez confortabile și călduroase.

Trusou Botez Hello Kitty

Citește și celelalte informații despre alegerea datei botezului în articolul Când se face botezul? Cum să alegi data potrivită pentru slujba de creștinare a copilului tău.

Îți recomandăm și alte articole pe teme complementare:

Dacă ai nelămuriri sau dorești informații suplimentare, scrie-ne folosind rubrica de contact (CLICK AICI) sau sună-ne direct, la 0765 600 700 și vom fi încântați să te ajutăm.

Trimite articolul către un prieten

Facebook
WhatsApp
Pinterest
Email
Telegram

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Suport la Telefon

0765 600 700

de luni până vineri în intervalul 9 - 18


Am participat la peste 10.000 de evenimente și am făcut fericiți mii de părinți și nășici!

Te ajutăm cu drag în alegerea produselor potrivite pentru evenimentul tău rapid și simplu, direct pe Whatsapp! Completează datele de mai jos și intră chiar acum în contact cu noi!

Ești mămică sau nășică? *Bebelușul este *Data botezului *


Tematica *