Coș

0 items in total

Niciun produs în coș.

shutterstock

Se face Botez în Post? Iată ce Spune Preotul pentru 2024

Botezul este unul dintre cele mai frumoase evenimente din viața fiecăruia. Reprezintă începutul unei copilării minunate pentru băiețelul sau fetița în cauză. Reprezintă o afirmare a dragostei și a sprijinului de care se bucură din partea părinților și a nașilor deopotrivă. Dar se poate face botez în post?

🛒 Cum te pregătești pentru botez

La fel ca și nunta, pregătirile pentru botez încep cu muuult înainte de data stabilită. Poate chiar înainte de nașterea lui bebe. Rezervarea unui întreg restaurant nu este o sarcină ușoară, mai ales dacă cel pe care ai pus ochii este unul foarte solicitat. Vei dori să iei această decizie cu câteva luni înainte de ziua evenimentului.

În ceea ce privește produsele de care ai nevoie la botez, știi deja că Atelierele Andini sunt cel mai bun magazin online cu toate articolele necesare la biserică și nu numai. Pe lângă înmânarea invitațiilor și celelalte rezervări care trebuie făcute, Sfântul Post îți poate încurca socotelile pe care crezi că le-ai rezolvat deja.

De cele mai multe ori, botezurile se țin în afara posturilor din an. Pentru orice eventualitate, le reluăm mai jos:

✝️ Posturile Mari din Timpul Anului 2024

  1. Postul Paștelui, 18 martie – 4 mai, care este cel mai lung și mai aspru dintre toate cele patru posturi mari din an. Acesta durează 40 de zile și este precedat de Săptămâna Albă sau a Brânzei.
  2. Postul Sfinților Apostoli Petru și Pavel, 27 iunie – 28 iunie, care s-au ostenit pentru vestirea Evangheliei și pentru răspândirea credinței creștine. Se ține până la 28 iunie.
  3. Postul Adormirii Maicii Domnului, 1 august – 14 august, care se ține în cinstea Născătoarei de Dumnezeu și care durează două săptămâni. Din 1 la 14 august.
  4. Postul Crăciunului, 14 noiembrie – 24 decembrie. Lăsatul de sec este serbat pe 14 noiembrie.
    * O situație specială este perioada dintre Crăciun și Bobotează (25 decembrie – 6 ianuarie). Se spune că botezul n-ar trebui ținut în această perioadă pentru că o astfel de petrecere ar reprezenta o abatere de la sfințenia acelor zile. Cel mai bine ar fi să discuți asta cu preotul care va oficia ceremonia pentru 100% certitudine.

👼 Se poate ține botezul în post?

Unul dintre cele mai răspândite obiceiuri privind botezul este ca acesta să nu fie ținut în posturile de peste an, mai ales în cele patru de mai sus. Având în vedere că este un eveniment plin de bucurie și de distracție, credința generală este că botezul nu se ține într-o perioadă de liniște și pace sufletească.

Totuși, sunt mulți preoți care permit botezul în timpul postului și dau dezlegare. Preotul Andrei Atudori ne spune că se poate ține slujba botezului în timpul oricărui post din an, cât timp nu are loc și o petrecere după ieșirea din biserică. Din moment ce nu se cuvine să petrecem în timpul postului, evenimentul va cuprinde în acest caz doar slujba de botez.

Chiar dacă pentru mulți botezul nu are farmec și fără petrecerea de la restaurant, alături de familie și prieteni, copilașii născuți înaintea posturilor mari trebuie botezați în acest fel. În timp ce unii părinți și nași preferă să aștepte trecerea postului pentru a putea ține un botez în formulă completă, preoții recomandă creștinarea bebelușului cât mai curând după naștere.

📜 Ce spun vechile texte?

Vechile scrieri recomandau ca botezul bebelușului să aibă loc la maximum 40 de zile după naștere, pentru ca acesta să primească de la Dumnezeu cât mai repede îngerul său păzitor. Cele 40 de zile sunt legate și de mama bebelușului, care timp de 6 săptămâni nu are voie să intre în biserică. După cele 6 săptămâni trebuie să ia legătura cu preotul pentru a intra în biserică, asta după o moliftă.

Tocmai de aceea, cei mai mulți părinți încearcă să găsească intervalul perfect între zilele de la nașterea copilașului și ziua din care mama poate păși în biserică. Având în vedere multitudinea de factori care influențează acum viețile noastre, noi credem că nu există un răspuns 100% corect. Este recomandat ca interval maxim vârsta de un an a celui mic.

botez in post 2023

🤔 Ce e de făcut? Când să ții botezul?

Pentru a avea un botez complet, Atelierele Andini îți recomandă să îl ții în afara posturilor mari de peste an și să comanzi cele necesare cât mai din timp. Vei fi astfel sigură că vei putea avea exact ce dorești la botez. Este cea mai bună soluție, pentru a evita aglomerările din atelier care ne îngreunează munca.

Dacă ești nașă la botez, vei avea nevoie de trusou de botez, lumânare, un set de hăinuțe, cruciulițe și o cutie de prima șuviță. Pentru a descoperi însemnătatea și modul lor de folosință, citește acest articol scris special pentru tine.

Dacă ești mămica bebelușului, ești responsabilă de invitații, un set de hăinuțe, mărturii și cutia de dar. Urmează acest link pentru a descoperi toate informațiile necesare!

⚠️ Botez în caz de urgență

Dacă botezul nu mai poate suporta amânare și va trebui să îl ții totuși în timpul unui post, petrecerea de după slujbă nu mai poate avea loc. În acest caz, trusoul de botez își va păstra componentele obișnuite, la fel ca și celelalte produse de care este responsabilă nașa.

Mămica bebelușului va trebui, în acest caz, să ofere mărturiile la plecarea invitaților din biserică și nu la restaurant, iar cutia de dar nu mai trebuie achiziționată.

Sperăm că ți-am răspuns la întrebările pe care ți le puneai în ultima vreme. Totodată, suntem curioși să aflăm și povestea ta. Tu când vei ține botezul? Vei aștepta să treacă cele 40 de zile? Ai alte detalii care ar putea completa articolul nostru? Scrie-ne un comentariu mai jos, îți răspundem rapid!

Trimite articolul către un prieten

Facebook
WhatsApp
Pinterest
Email
Telegram

76 thoughts on “Se face Botez în Post? Iată ce Spune Preotul pentru 2024

  1. Buna ziua,

    Se poate organiza un botez cu petrecere imediat dupa Postul Pastelui, in a doua parte a lunii aprilie? Nu stiu daca este ceva ce tine de regiune (ma intereseaza pentru Cluj-Napoca) sau general valabil. Multumesc!

    1. Bună, Cristina! Ne bucurăm tare mult că ne-ai scris pentru a fi sigură că botezul are loc în perioada potrivită. Se poate organiza botezul cu petrecere oricând după Postul Paștelui, cât timp nu coincide cu alte zile de post sau sărbători sfinte. Ar fi trebuit organizat botezul fără petrecere DOAR dacă avea loc în Postul Mare, însă nu este și cazul tău. Nu uita să iei legătura cu preotul pentru detaliile care fac diferența! Dacă mai ai nevoie de lămuriri sau dacă vrei să comanzi articole de botez, suntem la dispoziția ta! :)

  2. Se poate organiza botezul imediat după postul Crăciunului? Dacă poate cineva sa îmi răspundă, va rog foarte mult. Mulțumesc frumos.

    1. Bună, Georgiana! Din informațiile noastre, nu este recomandată organizarea botezului imediat după Crăciun, chiar dacă nu mai este perioadă de post. În principiu, nu se fac botezuri între Crăciun și Bobotează (25 decembrie – 6 ianuarie), deoarece se consideră că o astfel de petrecere ar reprezenta o abatere de la sfințenia acelor zile. Cel mai indicat ar fi să discuți cu un preot pentru a te asigura de acest lucru. Toate cele bune!

    1. Bună Mădălina! Îți mulțumim pentru comentariul tău. Postul Paștelui începe pe 11 martie 2019 și se termină pe 27 aprilie, a doua zi fiind Învierea Domnului. Poți face botezul fără probleme până pe 11 martie – dacă, totuși, ești nevoită să depășești această dată, poți organiza botezul în mod normal însă fără petrecerea de după. Aceasta este doar recomandarea noastră, noi te sfătuim să iei legătura cu preotul care va boteza bebelușul pentru că acesta știe cel mai bine și tot el decide dacă va face sau nu botezul. Toate cele bune și, dacă ai nevoie de noi, te așteptăm cu un telefon la 0765 600 700!

  3. Bună ziua,

    Am vorbit la Biserica pentru a face botezul în Postul Paștelui, cu o săptămână înainte de Înviere. Pot da o masa dupa botez? (O masa cu meniu a la carte, pentru a se putea comanda de post; Fără muzica si dans).

    Vă mulțumesc,
    Raluca

    1. Bună Raluca! Teoretic, dacă dorești să organizezi o masă cu toți invitații după botez ar trebui procedat cum ai menționat și tu – fără muzică sau dans, având în vedere că vom fi în post și, mai mult, atât de aproape de Săptămâna Luminată. Totuși, noi credem că atmosfera nu va fi una tocmai plăcută fără aceste două elemente și ți-am recomanda să mai amâni botezul puțin, pentru a-l celebra pe bebe așa cum trebuie. Noi te sfătuim să iei legătura cu preotul rapid pentru a confirma și cu el că poți ține masa de după botez fără muzică sau dans, dacă trebuie neapărat înainte de Paște. Ideal ar fi să mai amâni puțintel evenimentul, ca toată lumea să se simtă bine. Dacă mai ai nelămuriri suntem aici! :)

  4. Buna ziua!va rog sa ma ajutați cu un sfat!am programat botezul fetiței pe 22iunie(începutul postului de Sf Petru) chiar fără sa realizam acest lucru decât acum câteva zile!ce sa facem?am vb cu câțiva preoți și au zis k este ok și cu petrecerea după !cum sa facem?sunt toate planificate !ii pacat daca totusi preotul este de acord????muktumesc

    1. Bună, Eve! În mod obișnuit, conform obiceiurilor românești, nu se fac botezuri în perioadele de post, excepție făcând situațille speciale când bebelușul prezintă probleme de sănătate. Având în vedere faptul că deja ai discutat cu mai mulți preoți care te-au sfătuit să organizezi botezul fără probleme, atunci poți merge pe mâna dumnealor. Nu putem contesta dezlegările date de preoți, deoarece aceștia sunt cei mai în măsură să ne ajute cu cele mai bune sfaturi. Mai poți încerca să discuți și cu alți preoți, ca să te convingi dacă într-adevăr nu este nicio problemă. În ceea ce privește articolele de botez, dacă ai nevoie de mai multe detalii, noi suntem aici pentru a te ajuta cu orice sfat legat de alegerea și asortarea acestora!

  5. Buna ziua, am programat botezul bebelusului pe 14.09.19, astăzi am aflat ca este post ( cu 2 zile inainte) preotul nu ne a zis nimic, este ok? Multumesc frumos!

    1. Bună, Nicoleta! Într-adevăr, pe data de 14 septembrie creștinii ortodocși sărbătoresc Înălțarea Sfintei Cruci și este zi de post, trecută cu roșu în calendar. Având în vedere faptul că evenimentul de creștinare a micuțului vostru a fost deja programată, iar preotul nu a zis nimic la momentul respectiv, vă recomandăm să țineți doar ceremonia religioasă, nu și petrecerea de după, aceasta nefiind recomandată în astfel de situații, conform legilor bisericești. Cel mai bine ar fi să discuți totuși cu preotul pentru un răspuns avizat. Toate cele bune!

  6. Buna ziua trebuie să nasc maxim 30 octombrie nași de botez ne-au sfătuit să nu lăsăm prea mult timp sa treaca noi doream sa facem botezul in februarie 2020 dar nași ne-au sfătuit să facem botezul pana la 40 zile.ma gândisem pentru 9 noiembrie dar daca nasc pe 30 este prea mica fetiță,am văzut că pe 23 si 30 noiembrie este dezlegare la pește si soacra mea imi spunea ca pt botez este dezlegare pana pe data de 6 decembrie.un sfat cum trebuie să procedez?

    1. Bună, Violeta! Ne bucurăm că ne-ai scris. Așa cum am specificat și în articol, nu este obligatoriu ca botezul să fie făcut în cel mult 40 de zile de la naștere, însă acest lucru depinde de la obicei la obicei și de la preot la preot. Noi recomandăm ca botezul să aibă loc până la vârsta de un an, însă cel mai sigur poți discuta cu preotul cu privire la acest aspect. Este cea mai indicată persoană care vă poate oferi un răspuns avizat. Din experiența noastră, de-a lungul timpului, am avut clienți care au organizat botezul atât în primele săptămâni de la naștere, cât și după vârsta de 1 an, așa că nu vă faceți griji. Oricum ați alege, nu ar trebui să fie probleme. Zi frumoasă!

    1. Bună, Alina! Așa cum ți-am răspuns și în chatul de pe site, postul Crăciunului începe pe data de 15 noiembrie, astfel că îți recomandăm să discuți cu un preot despre acest aspect. O zi frumoasă!

    1. Bună, Larysa! Săptămâna Albă (cunoscută și ca Săptămâna Brânzei sau Săptămâna Lăsatului Sec de Carne) este cea care precede perioada Postului Mare (Postul Paștilor) și, din cunoștințele noastre, nu se recomandă organizarea evenimentelor de botez în aceste zile. Anul viitor pică în perioada 23.02.2020 – 29.02.2020, astfel că, dacă trebuie musai pe 29 februarie, poți face doar ceremonia de la Biserică, însă fără petrecere. Totuși, cel mai bine ar fi să ceri și părerea preotului, deoarece este cel mai avizat pentru un răspuns sigur 100%. Toate cele bune!

    1. Bună, Florinela! Data de 21 februarie 2020 pică într-o vineri, zi de post. Conform rânduielilor Bisericești, nu se recomandă organizarea botezurilor în nicio zi de post de peste an. Totuși, cel mai bine ar fi să ceri și părerea preotului, deoarece este cel mai avizat pentru un răspuns sigur 100%. Toate cele bune!

  7. În ce data din luna iunie,iulie sau august putem organiza un botez?
    Pute organiza un botez în ziua de vineri din aceste luni?

    1. Bună, Bianca! Conform rânduielilor Bisericești, nu se recomandă organizarea botezurilor în nicio zi de post de peste an, deci nici miercurea sau vinerea. În perioada 15 – 28 iunie este Postul Sfinților Apostoli Petru și Pavel, iar în perioada 31 iulie – 14 august este Postul Adormirii Maicii Domnului. Totuși, cel mai bine ar fi să discuți și cu un preot, astfel încât să alegi data potrivită pentru organizarea botezului. Numai bine!

    1. Bună, Susana! Se poate face botezul în Săptămâna Luminată, însă nu se recomandă organizarea de petreceri fastuoase. Sărbătorirea frumosului eveniment trebuie făcută cumpătat și destul de restrâns. Pentru o opinie mult mai avizată, îți recomandăm să discuți și cu preotul. Toate cele bune!

    1. Bună, Sorina! Atât în ziua de 12 aprilie, cât și în cea de 19 aprilie sărbătorim două evenimente importante și nu ar fi recomandat să-ți botezi copilașul atunci. Este posibil ca anumiți preoți să accepte acest lucru, însă cu siguranță nu vor recomanda organizarea petrecerii de după ceremonia de la biserică. Te sfătuim să discuți cel mai bine cu un preot, pentru a te asigura de informațiile transmise de noi. El este cel mai în măsură să te ajuta cu un răspuns 100% avizat. O zi plăcută!

    1. Bună, Andreea! Având în vedere faptul că pe data de 15 August este o zi de sărbătoare cu însemnătate deosebită, preoții acceptă să boteze copilașii, însă nu recomandă organizarea petrecerii de după ceremonie. Toate cele bune!

    1. Bună, Florentina! Anul acesta, ziua de 25 aprilie pică în Săptămâna Luminată, cea de după Paște. Puteți face ceremonia de la biserică, însă nu se recomandă organizarea petrecerii de după. O zi frumoasă!

    1. Bună, Adelina! În acest an, 25 aprilie pică în Săptămâna Luminată, cea de după Paște. Se poate face ceremonia de la biserică, însă nu se recomandă organizarea petrecerii de după. Toate cele bune!

  8. Buna seara! Am ales in data de 11 Iunie sa botezam fetița și in data de 12 Iunie sa facem petrecerea, pentru ca nu am reușit sa găsim liber la restaurant.acum cu perioada asta grea as vrea sa amânăm petrecerea.vroiam sa va întreb daca cumva alegem in August si vom fi in post e păcat sa tinem doar petrecerea? Botezul fetiței la biserica va râmane in 11 Iunie! Multumesc

    1. Bună, Mona! În perioadele de post nu se recomandă organizarea petrecerilor de botez, însă cel mai bine ar fi să îi adresezi această întrebare unui preot, explicându-i situația, deoarece acesta este cel mai indicat pentru un răspuns 100% avizat. Numai bine!

  9. Buna ziua,
    Aveam planificat botezul baiatului pe 02.05.2020 dar avand in vedere ca stare de urgență s-a prelungit am fost nevoiti sa-l reprogram pt o alta data.
    Se poate sa-l organizam pt 07.06.2020 in duminica Rusaliilor?
    Mulțumesc frumos!

    1. Bună, Alina! Într-adevăr, perioada dificilă prin care trecem din cauza acestui virus a amânat multe evenimente planificare, astfel că foarte mulți le-au reprogramat. Nu se recomandă organizarea evenimentelor de botez în duminica Rusaliilor. Dacă este o urgență maximă, cel mai bine ar fi să discuți cu preotul care îl va botez și să te consulți cu acesta. Chiar dacă veți primi acceptul său pentru ceremonia de la biserică, nu ar fi bine să țineți petrecerea în aceeași zi. Toate cele bune!

  10. Bună…. puteți va rog să îmi dați un sfat…in ce zi pot sa botez bebelușul după data de 14 iunie?
    Și cât timp tine acest post care începe pe 14, va rog mult
    Mersi!!!

    1. Bună, Andreea! În perioada 15 – 28 iunie se ține Postul Sfinților Apostoli Petru și Pavel. Fiind o perioadă de post, nu este indicat să se țină evenimente de botez, excepții făcând situațiile urgente. Recomandarea noastră ar fi să discuți cu preotul, să îi explici situația. Este posibil să obții o dezlegare de la acesta, însă cu siguranță îți va recomanda să amâni petrecerea de după ceremonia de la biserică. Numai bine!

    1. Bună, Geanina! Pe data de 13 septembrie are loc înainte-prăznuirea Înălțării Sfintei Cruci și, din informațiile noastre, nu este recomandată organizarea de botezuri pe această dată. Ca întotdeauna, cea mai sigură sursă o reprezintă preotul, care te poate lămuri cu privire la această întrebare. Zi frumoasă!

  11. Bună ziua, putem organiza botezul pe data de 29 august când este Tăierea capului Sf. IOOAN Botezatorul???mulțumesc

    1. Bună, Luminița! Într-adevăr, pe data de 29 august în fiecare an în tradiția creștin-ortodoxă se sărbătorește Tăierea Capului Sfântului Ioan Botezătorul, zi de post trecută în calendar cu cruce roșie. Fiind o sărbătoare importantă, în această zi nu se recomandă organizarea de nunți și botezuri, motiv pentru care noi te sfătuim să încerci să optezi pentru o altă dată, astfel încât să vă puteți bucura de toate obiceiurile românești. Numai bine!

  12. Buna seara.as avea o intrebare:am programat botezul fetiței pe data de 21 august si pica într-o zi de vineri.se poate face in zi de vineri slujba de botez?

    1. Bună, Andreea! Nu există o regulă care să ateste faptul că nu se botează vinerea. Cel mai bine ar fi să întrebi și preotul și să îi ceri părerea cu privire la acest aspect. Zi frumoasă!

    1. Bună, Andreea! Se poate face botez pe data de 19 iunie, însă zilele de 27 și 28 iunie pică în perioada Postului Sfinților Apostoli Petru și Pavel, astfel că nu este recomandat să programezi ceremonia atunci. Sfatul nostru ar fi să discuți cu preotul care va oficia slujba de creștinare și să îi ceri părerea avizată. Numai bine!

    1. Bună, Bianca! Așa cum este specificat și în articol, perioada dintre Crăciun și Bobotează (25 decembrie – 6 ianuarie) este una mai specială. Se spune că botezul n-ar trebui ținut în această perioadă pentru că o astfel de petrecere ar reprezenta o abatere de la sfințenia acelor zile. Cel mai bine ar fi să discuți asta cu preotul care va oficia ceremonia pentru 100% certitudine. Numai bine!

  13. Bună, As vrea sa știu în ce zile/date (preferabil sâmbăta) din luna august și septembrie pot face petrecerea de botez?
    Dacă puteți sa îmi enumerați niște date.
    De exemplu pe 21.08.2021 pot face?
    Sau pe 4.09.2021?
    Multumesc, numai bine!

    1. Bună, Mădălina! În luna august, între 1 și 14 se ține Postul Adormirii Maicii Domnului, astfel că singurele sâmbete „libere” pentru botez ar fi 21 și 28. Din informațiile noastre, în septembrie nu avem nicio zi de sâmbătă marcată cu sărbătoare sau zi de post, astfel că poți alege în funcție de preferințe. Răspunsurile noastre sunt doar recomandări, cele mai sigure informații putând veni doar din partea preotului care oficiază ceremonia. Numai bine!

    1. Bună, Roxana! Din informațiile noastre, nu ar fi nicio restricție legată de această dată. Dar, dacă dorești să fii sigură, poți confirma acest aspect și cu un preot. O zi frumoasă!

    1. Bună, Raluca! Din câte știm noi, nu ar fi nicio restricție legată de această dată, însă cel mai bine ar fi să discuți despre acest lucru și cu un preot. O zi frumoasă!

    1. Bună, Adelina! Din informațiile noastre, pe data de 11 martie nu pică nicio sărbătoare importantă și nu este nici zi de post, astfel că nu ar trebui să fie niciun impediment să țineți atât ceremonia de creștinare, cât și petrecerea de după în această zi. Ca să te asiguri 100%, poți verifica această informații și cu preotul. Numai bine!

  14. Nepoțica mea a fost născută în Anglia pe 08 August 2019 și datorită pandemiei nu a fost botezată,vine in țară în perioada 2-20 Aprilie 2021deoarece este perioada Postului mare, o putem boteza ?
    Mulțumesc pentru răspuns !
    Doamne ajuta.

    1. Bună, Ion! Așa cum ai spus și tu, perioada 2 – 20 aprilie 2021 pică în Postul Paștelui și, după cum este datina, nu se recomandă organizarea evenimentelor de botez în această perioadă. Puteți încerca să discutați cu un preot, să îi explicați situația, în speranța că veți putea obține o dezlegare din partea acestuia. Numai bine!

  15. Buna ziua am un bebelus de 1 luna jumatate nasii ar dorii sa il boteze pe data de 22.06.2021 cand ar incepe postul sf petru si pavel credeti ca as putea face si o petrecere dupa botez ,este pacat ?

    1. Bună, Nicoleta! Data de 22.06.2021 pică, așa cum ai menționat și tu, în perioada postului Sfinților Apostoli Petru și Pavel, perioadă în care nu se recomandă organizarea evenimentelor de botez. Cel mai bine ar fi să discutați cu preotul și să vă sfătuiți cu acesta. Este posibil să permită oficierea ceremoniei de la biserică, însă să nu încuviințeze organizarea petrecerii de după, fiind perioadă de post. Toate cele bune!

    1. Bună, Eva! Ziua de 20.06.2021 pică în perioada postului Sfinților Apostoli Petru și Pavel, perioadă în care nu se recomandă organizarea evenimentelor de botez. Sfatul nostru este să discutați cu preotul și să acceptați îndrumarea acestuia. Este posibil să permită oficierea ceremoniei de la biserică, dar să nu încuviințeze organizarea petrecerii de după, fiind perioadă de post. Numai bine!

  16. Buna , am organizat botezul fetitei fara sa stim sau sa ne informam de post 😩 este pe data de 12 martie si acum am vazut ca postul incepe pe 6 martie pana pe 24 aprilie si am dat avans la sala la fotograf la decoratiuni la dj la tot , nasa a comandat si rochita si este cu masurile de acum . Ce sa fac ? Si la biserica am facut programare si preotul nu mi.a specificat nimic . Ce sa fac ?

    1. Bună Denisa! Sfatul nostru este să discutați cu preotul și să îl întrebați daca este o problemă acest aspect. O zi frumoasă!

  17. Bună seara,
    Va rog tare mult sa îmi spuneți dacă le pe data de 11/06 se pot organiza boteze, ținând cont că sunt moșii de vara.
    Mulțumesc din suflet.
    Multa sănătate!

    1. Bună ziua!

      Vă mulțumim pentru mesaj. Din ce știm noi, se organizează evenimente in data de 11.06.2022, însă vă recomandăm să discutați acest aspect cu preotul cu care doriți sa botezați.

      Mulțumim!

    1. Bună ziua!

      Vă mulțumim pentru mesaj. Din ce știm noi, se organizează evenimente in data de 11.06.2022, însă vă recomandăm să discutați acest aspect cu preotul cu care doriți sa botezați.

      Mulțumim!

  18. Buna ziua ,dorim sa facem botezul pe data de 14.08.2022 se poate face tinand cont ca familia este si in doliu !

    1. Bună ziua!

      Din păcate, nu vă putem răspunde la această întrebare, vă recomandăm să discutați cu preotul de la parohia unde doriți să botezați.

      Mulțumim

  19. Bunã! Am nevoie si eu de o informatie, avem programat botezul viitorului sot pe 17 decembrie, dupa nu vom face nici un fel de sarbatoare cu musica….numai ca e in perioada de post, se poate oricum de facut botezul sau mai bine sa schimbam data!

    1. Bună Caterina! Îți mulțumim mult pentru întrebare. Având în vedere că nu veți face și o petrecere după botez, ar trebui ca totul să fie bine pentru ritualul botezului – însă data de 17 decembrie este destul de aproape de Nașterea Domnului. Cel mai sigur ar fi să luați legătura cu preotul, să-i explicați situația și să-i menționați că nu veți ține o petrecere după botez, sperăm apoi să primiți un răspuns pozitiv! Cele bune!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Suport la Telefon

0765 600 700

de luni până vineri în intervalul 9 - 18


Am participat la peste 10.000 de evenimente și am făcut fericiți mii de părinți și nășici!

Te ajutăm cu drag în alegerea produselor potrivite pentru evenimentul tău rapid și simplu, direct pe Whatsapp! Completează datele de mai jos și intră chiar acum în contact cu noi!

Ești mămică sau nășică? *



Bebelușul este *



Data botezului *


Tematica *