Coș

0 items in total

Niciun produs în coș.

a x

Idei inspirate de cadouri pentru bebeluși: Cum să alegi daruri utile sau simbolice pentru primii ani de viață!

Familia ta s-a îmbogățit cu un nou membru și urmează botezul bebelușului? Sau trebuie să participi la o petrecere dedicată unui copilaș aflat în primii săi ani de viață? Dacă nu ai idee ce cadouri sunt mai potrivite pentru o astfel de ocazie minunată, îți venim în ajutor cu câteva sugestii și recomandări care, cu siguranță, te vor ajuta. 

Nașii bebelușului ar trebui, conform tradiției, să aducă anumite cadouri celui mic, însă celelalte rude din familia lărgită sau prietenii părinților au o varietate mult mai mare de opțiuni. Poți alege ce daruri îți plac mai mult, lucruri cu încărcătură emoțională sau extrem de utile pentru primii ani de viață ai bebelușului.

De ce trebuie să ții cont atunci când alegi cadouri pentru un bebeluș:

Vârsta celui mic

Fie că intenționezi să cumperi jucării, haine sau alte cadouri, etapa de dezvoltare a bebelușului sau copilului este extrem de importantă. În funcție de vârsta acestuia, poți alege jucării care să îl ajute pe cel mic să învețe mai multe sau hăinuțe, pantofiori ori săndăluțe care să i se potrivească.

Materiale de calitate

Bebelușii au pielea sensibilă, iar contactul cu anumite substanțe le poate dăuna. Din această cauză, este extrem de important să alegi textile de calitate precum bumbacul sau alte țesături naturale, organice, în cazul hăinuțelor. În plus, dacă dorești să cumperi un set de suzete, biberoane sau caserole din plastic, e important să te asiguri că acestea nu conțin BPA (Bisfenol A), un compus toxic ce poate cauza în timp probleme hormonale. Dacă vrei să cumperi o jucărie, ai grijă ca aceasta să fie realizată din materiale care nu sunt toxice și să nu aibă componente pe care cei mici le pot înghiți.

Utilitate

Atunci când alegi un cadou pentru un bebeluș, o idee bună este să cumperi ceva folositor, un lucru de care cel mic are nevoie. Poate fi dificil de ales un dar potrivit, în special dacă nu ai sugestii din partea părinților sau rudelor apropiate ale micuțului. Însă, există cadouri utile mereu: hăinuțe potrivite vârstei, set de cănițe, farfurii, tacâmuri și chiar scutece de unică folosință, șervețele umede sau cosmetice pentru bebeluși (șampon, pudre, creme).

Amintiri frumoase

Poți alege și un dar simbolic, de care atât tu, cât și părinții bebelușului să vă amintiți cu drag: rame foto cu imagini ale celui mic, cu amprente ale piciorului și ale mânuței sau mici obiecte din argint cu încărcătură emoțională (linguriță de argint, lănțișor cu cruciuliță). Iar, dacă aceste cadouri sunt personalizate, ele vor fi cu atât mai apreciate.

 

Daruri memorabile, cu valoare simbolică

Dacă nu ai hotărât deocamdată ce cadou să alegi pentru bebeluș, ai posibilitatea de a opta întotdeauna pentru un dar simbolic, de care toată lumea să își aducă aminte cu plăcere. În cazul în care urmează să participi la petrecerea de botez, poți alege o ramă foto personalizată sau chiar argintată, în care părinții celui mic să poată monta o fotografie, dar și o pernuță personalizată cu numele copilului și data nașterii. Sau, poți opta pentru o iconiță argintată, o cutiuță muzicală și chiar o linguriță sau un set de tacâmuri argintate. Le găsești pe toate aici.

Dacă urmează să participi la petrecerea de un an a copilașului și vrei un cadou simbolic, ai ocazia să alegi o decorațiune Primul Anișor, în formă de cifra 1, pentru fotografii memorabile ale celui mic. Sau o ramă foto personalizată, ori tricouri cu aniversarea de un anișor.

a x

Cadouri potrivite pentru un nou-născut

Imediat după venirea pe lume a bebelușului și în perioada din apropierea botezului, atât părinții, cât și cel mic trec prin schimbări enorme și au nevoie de mult sprijin pentru a se adapta. În acest caz, ar trebui să te orientezi către cadouri utile, care îi vor ajuta să depășească această perioadă plină de provocări, cu succes.

O primă opțiune de cadou și cea mai la îndemână o reprezintă hăinuțele pentru bebeluși. Dacă ai grijă să ții cont de vârsta celui mic (1-3 luni) și de anotimp, poți alege dintr-o mare varietate de hăinuțe pentru fetițe și pentru băieței: seturi de body-uri, bluzițe, pantalonași, căciulițe, pălăriuțe, geci, combinezoane comode, pantaloni groși de iarnă, sosete, ghetuțe, mănuși pentru ca nou-născutul să nu se zgârie – opțiunile sunt foarte multe și, cu siguranță, îi vor fi de folos. Iar, părinții se vor simți mult mai confortabil având la îndemână tot ce au nevoie pentru a-și îmbrăca băiețelul sau fetița.

Poți cumpăra și lapte praf (dacă știi marca pe care o folosește mămica nou-născutului) și chiar cosmetice (șampon pentru copii, gel de duș, creme sau uleiuri pentru pielea sensibilă a celui mic, pudre, ser viziologic, feșe de unică folosință pentru curățare). În acest caz, este indicat să ceri mai multe informații direct de la părinții bebelușului pentru a fi sigur că le oferi exact lucrurile de care au nevoie.  

În plus, ai posibilitatea să îi cumperi micuțului și scutece, șervețele umede, păturici reutilizabile (aleze) pentru schimbat și aleze de unică folosință. Astfel de daruri îi vor fi cu siguranță de folos nou-născutului și îi vor face pe părinți să se simtă mult mai bine. În ultimii ani a apărut chiar o modă: așa-numitul tort de scutece, o idee inedită de cadou în care scutecele sunt aranjate într-o formă interesantă – de tort, de curcubeu, de barză – înainte de a fi oferite.

O altă idee interesantă de cadou pentru un nou-născut o reprezintă diferite lucruri ce îi vor fi de folos celui mic: păturici moi, plăpumioare și prosoape pentru băiță, protecții pentru patul bebelușului care să îl ajute să stea într-o anumită poziție. Dar și jucării adaptate pentru nou-născuți, care le vor deschide ochii și simțurile mai mult către lumea exterioară: jucării cu sunete liniștitoare pentru pătuț ca să adoarmă mai ușor, zornăitoare, jucării de mestecat.   

Nu în ultimul rând, te poți orienta și către idei de cadouri ce o vor ajuta pe proaspăta mamică să facă cu brio față tuturor schimbărilor. O pernuță specială pentru alăptat sau pentru susținerea zonei lombare ar putea face minuni. Iar, un ghiozdan frumos, încăpător, util atunci când părinții merg la plimbare cu bebelușul, va face ca orice ieșire din casă să pară mai frumoasă și mai puțin stresantă.

Daruri pentru bebeluși de 3 luni – 1 an

În cazul unui bebeluș mai mare, cu vârsta de până la 1 an, poți alege atât jucării interactive care să dezvolte motricitatea copilașului, cât și hăinuțe, seturi pentru diversificare alimentară (bavețică, farfurie, tacâmuri, căniță), premergătoare sau antemergătoare, port-bebe-uri sau, de ce nu, chiar o tricicletă cu mâner în care părinții să îl poată scoate la plimbare după ce reușește să stea în șezut. 

Dacă se apropie aniversarea de 1 an, iar părinții își doresc să organizeze tăierea moțului și ruperea turtei, ai putea chiar să alegi un costumaș cu motive populare pentru băiețel sau pentru fetiță, ori decorațiuni specifice pentru această ocazie frumoasă.

Cadouri pentru vârsta de 1-2 ani

Pentru această vârstă, ai posibilitatea să alegi jucării ceva mai complexe sau hăinuțe și încălțăminte potrivite ca mărime. Există o gamă variată de jucării educative pentru copii de 1-2 ani, însă e recomandat să alegi produse din materiale de calitate, cu componente suficient de mari astfel încât să excludă riscul de înghițire. În funcție de sezon, poți opta între hăinuțe mai groase sau mai subțiri și ghetuțe sau săndăluțe.

a x

Cum să alegi o jucărie sigură

Alegerea unei jucării pe care urmează să o dăruiești unui copilaș poate părea inițial ceva simplu, însă nu este deloc așa. Trebuie să ții cont de vârsta celui mic și să te asiguri că jucăria în cauză nu este periculoasă. Iată câteva sfaturi care te pot ajuta să pui pe primul loc siguranța atunci când cumperi o jucărie:

Evită componentele de dimensiuni reduse

În cazul copiilor de vârste mici, există întotdeauna riscul ca anumite componente ale jucăriilor să fie înghițite. De aceea, e important să te asiguri că jucăriile sunt sigure și că nu au părți care pot fi ingerate. 

Citește etichetele

Asigură-te că ai citit cu atenție eticheta unei jucării, înainte de a o achiziționa. În acest fel, vei afla dacă obiectul este potrivit pentru vârsta copilașului și dacă ar putea conține anumite substanțe chimice. 

Ai grijă la baterii

Multe baterii care intră în componența jucăriilor pot fi periculoase. Există riscul ca cei mici să le înghită sau să intre în contact cu substanțe periculoase emise de acumulatori. De aceea, e indicat să alegi jucării care limitează drastic accesul copiilor la baterii, astfel încât să eviți orice risc.

Evită materialele cu potențial toxic

Pare greu de crezut, însă numeroase jucării pot avea în componență substanțe cu potențial toxic sau care au efecte negative asupra organismului, cum ar fi Bisfenolul A (BPA). E important să alegi produse non-toxice și să te axezi, dacă se poate, pe materiale cât mai naturale.

Ai grijă la zgomot

Nu multe persoane se gândesc la acest lucru, însă ar trebui să eviți jucăriile foarte zgomotoase. Ele nu sunt sigure pentru auzul celor mici și pot chiar să îi streseze sau să îi sperie. De aceea, e bine să alegi jucării cu un nivel redus de zgomot, care să protejeze auzul copilașului pe termen lung.

Sperăm că sfaturile noastre îți vor fi de folos în alegerea cadoului perfect pentru bebeluș. Iar, dacă ai întrebări sau nelămuriri, ne poți suna la 0765 600 700 sau ne poți scrie la rubrica CONTACT. Lasă-ne un comentariu, dacă ai o idee inedită de cadou. Îți vom răspunde rapid! 

Trimite articolul către un prieten

Facebook
WhatsApp
Pinterest
Email
Telegram

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Suport la Telefon

0765 600 700

de luni până vineri în intervalul 9 - 18


Am participat la peste 10.000 de evenimente și am făcut fericiți mii de părinți și nășici!

Te ajutăm cu drag în alegerea produselor potrivite pentru evenimentul tău rapid și simplu, direct pe Whatsapp! Completează datele de mai jos și intră chiar acum în contact cu noi!

Ești mămică sau nășică? *



Bebelușul este *



Data botezului *


Tematica *