Coș

0 items in total

Niciun produs în coș.

Trusou Botez Charming 4

Cum alegi cel mai potrivit trusou de botez

Trusoul, sau setul de botez al bebelușului, este alcătuit din cele mai importante obiecte ce fac parte din ritualul creștinării. Fiecare dintre următoarele elemente are un rol bine stabilit în timpul slujbei:

Lumânare Botez Red Bow -1

 • sticluță pentru mir
 • pânză de mir (crasmă)
 • fașă
 • prosop mare pentru bebeluș
 • prosop mai mic pentru preot
 • batistă
 • săpun

Am detaliat într-un articol precedent (CLICK AICI) rolul și semnificația pieselor din trusou. Acum îți vom spune pe scurt cum se folosește fiecare și îți vom oferi sugestii despre cum să faci cea mai potrivită alegere.

Sticluța pentru mir va fi umplută de acasă cu ulei de măsline, care în biserică va căpăta atributele uleiului sfânt, denumit mir. O parte din acest ulei va fi folosit în cadrul slujbei de botez, iar o alta va fi folosită cadrul ritualului de a doua zi, la băița bebelușului. Sticla va rămâne apoi amintire familiei, așadar s-ar putea să dorești să alegi un model frumos decorat, asortat cu alte elemente ale trusoului, poate chiar și cu hăinuțele de botez ale bebelușului și/ sau cu lumânarea de botez. În oferta Atelierelor Andini poți găsi trusouri de botez gata constituite, cu toate elementele necesare, frumos asortate (CLICK AICI pentru vizualizare),

Pânza de mir, denumită și crasmă, este o bucată mare de pânză în care va fi înfășat bebelușul după scoaterea din cristelniță. În seturile de botez de la Andini (CLICK AICI pentru a le vedea) am inclus numai pânze de mir din materiale naturale, moi, confortabile și delicate cu pielea micuțului. Calitatea materialului este principalul criteriu pentru alegerea pânzei de mir. Dacă dorești să personalizezi acest obiect, care va rămâne și el amintire peste ani, cere ca broderia să fie amplasată la unul dintre colțuri, pentru ca denivelările create să nu irite pielea, dar frumoasa cusătură cu numele sau inițialele copilului (și, eventual, cu alte motive decorative) să fie vizibilă, motiv în plus de mândrie pentru părinți și nași.

Fașa va fi folosită pentru a completa pânza de mir la înfășare. Aceasta nu intră în contact cu pielea bebelușului, deci teoretic poate fi din orice material. Tradiția spune că dimensiunile sunt importante: fașa de botez nu trebuie să fie nici prea lungă, căci ar însemna că proaspătul creștin se va căsători cam târziu, și nici prea scurtă, caz în care nunta lui va fi prea timpurie. Seturile noastre de botez (CLICK AICI) includ fașă de mir cu dimensiuni potrivite, astfel încât să nu ai de ce să-ți faci griji.

Prosopul mare pentru bebeluș va fi folosit pentru a-l șterge pe proaspătul creștin de apa sfântă în care tocmai a fost îmbăiat. Este important deci să alegi un prosop suficient de mare, din bumbac moale și atent prelucrat, care să absoarbă apa rapid. Prosopul bebelușului va rămâne familiei și poate fi utilizat și la băița de a doua zi, ba chiar și ulterior, așa că s-ar putea să dorești să-l personalizezi cu numele sau inițialele copilului și/ sau alte elemente distinctive. În trusourile de botez pentru fetițe (CLICK AICI) și în cele pentru băieței (CLICK AICI) de la Andini, găsești cele mai potrivite prosoape pentru bebeluși, din bumbac, delicate la atingere și fermecător decorate, asortate cu alte elemente necesare botezului (hăinuțe de bebeluși, lumânări de botez ș.a.). Merită să le vezi, măcar ca sursă de inspirație!

Prosopul mic pentru preot și săpunul din set vor fi folosite de părintele care oficiază slujba, la spălarea rituală a mâinilor. Vei avea nevoie așadar de un prosop de mâini și de un săpun mic, care pot fi personalizate după gust și asortate cu celelalte elemente din trusou.
Lumânare Botez Red Bow -1

În concluzie, criteriile principale pentru alegerea elementelor din trusoul de botez sunt, în ordinea importanței:

   1. materiale de calitate;
   2. modele confortabile și practice (forma obiectelor, realizarea broderiei);
   3. dimensiunile;
   4. estetica de ansamblu (asortarea pieselor);
   5. memorabilitate (personalizarea elementelor-cheie cu numele sau inițialele copilului, eventual alături de alte elemente distinctive, cu semnificație simbolică sau pur decorative, expresive și drăgălașe, frumos colorate).

Întreaga noastră colecție de trusouri de botez (CLICK AICI) respectă cu strictețe și în egală măsură toate aceste criterii. Materialele sunt alese cu grijă, atent croite și finisate, asortate cu gust și imaginație. Designerii Atelierelor Andini au creat mai multe modele de costumașe de botez (CLICK AICI) și de lumânări de botez (CLICK AICI) din care să poți face diverse combinații minunate, pentru un botez de neuitat.

Dă frâu imaginației și creează-ți propriile combinații! Ți-am pregătit mai jos câteva exemple din care să te inspiri.
Lumânare Botez Red Bow -1

 

Pentru mai multe detalii, citește și articolul Trusoul de botez: care sunt obiectele esențiale pentru bebeluș și preot în timpul slujbei de creștinare.

Dacă ai nelămuriri sau dorești informații suplimentare, scrie-ne folosind formularul de contact sau sună-ne la 0765 600 700 și vom fi bucuroși să-ți venim în ajutor. Îți dorim mult succes în organizarea unui botez de vis!

Trimite articolul către un prieten

Facebook
WhatsApp
Pinterest
Email
Telegram

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Suport la Telefon

0765 600 700

de luni până vineri în intervalul 9 - 18


Am participat la peste 10.000 de evenimente și am făcut fericiți mii de părinți și nășici!

Te ajutăm cu drag în alegerea produselor potrivite pentru evenimentul tău rapid și simplu, direct pe Whatsapp! Completează datele de mai jos și intră chiar acum în contact cu noi!

Ești mămică sau nășică? *Bebelușul este *Data botezului *


Tematica *